Om mig

Susanne – bildskaparen

Bilder har alltid funnits med i mitt liv. När jag var barn blev jag det självklara motivet när min pappa experimenterade med sin kamera. Ibland hade jag tur och fick vara med när bilderna skulle framkallas i det tillfälliga mörkrummet som bestod av vårt lilla badrum. Oj, vad det var spännande och fascinerande att se förvandlingen av ett helt vitt papper till ett svart-vitt foto som vaskades fram i framkallningsvätskorna. Jag har turen att komma från en konstnärlig släkt på min pappas sida. Många duktiga konstnärer, hantverkare och musiker, så skapande har varit en naturlig del av min tillvaro. Jag fick tidigt lära mig av min pappa vikten av att både datera och signera mina teckningar.

Idag är en av mina passioner att måla i akryl – jag har gått ett antal kurser i Vedic Art – ett härligt förhållningssätt till bildskapande.

101_1685

Jag tycker också om att teckna och skapa illustrationer till både citat och större textmassor. Min styrka som illustratör är att jag är bra på att förmedla känslor. Det är en intressant utmaning att hitta det kärnfulla i en text och förmedla det med endast en eller två bilder.

130702 005

Susanne – föreläsare

Det har inte varit en självklarhet att ställa sig inför en massa människor och prata. Det har varit en lång process och som allt annat, blir man ju aldrig fullärd. Den feedback jag ofta får som föreläsare är att jag är:

– Trovärdig

– Engagerad

– Tydlig och konkret

– Behaglig att lyssna på

 Susanne – författare

Jag är lite osäker på om jag kan kalla mig för författare när jag bara skrivit 1½ bok. Halvan står för en bok som ännu inte fått sitt ISBN-nummer (streckoden på böcker som gör dem sökbara) och inte tryckts upp till försäljning. Det återstår lite finslip på bilder, marginaler och text. Det är: ”En uppslagsbok om… LIVET FRÅN A-Ö”. Skriven och tillägnad mina barn Victoria och Alexander.

frustration

Den bok som däremot är klar är: ”HANDBOK för arbetslösa – att skapa sig en meningsfull vardag”.  När jag höll på med boken passade jag på att skicka ut ett antal pressmeddelanden som resulterade i tidningsrepotage, lokalradio och gäst i TV:s Go´kväll. Du kan läsa mer om den under en annan rubrik.

framsida

Susanne – kursledare/utbildare

Jag har genom åren haft en hel del kurser. Allt ifrån stresshanteringskurser, matlagningskurser till inspirationskurser för arbetslösa. Som kursledare/utbildare ser jag mig själv mest som en katalysator som sätter i gång processer hos deltagarna genom ett antal frågeställningar och uppgifter som de i huvudsak jobbar med tillsammans. Det är även min uppgift att se till att ”knyta ihop” alltihopa. Jag tror stenhårt på gruppens positiva styrka och kraft. Jag jobbar efter devisen:  Personlig Utveckling Genom Gruppen. Jag har ett coachande förhållningssätt där gruppen är i fokus och där deltagarna ansvarar för att bidra med sitt engagemang.

östersund 013

Susanne – personligt

Förutom att skriva, teckna och måla gillar jag att fotografera – gärna i skog och mark. Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat ett intresse som även min dotter delar med mig. Just nu har jag fyra katter och en hund. Jag kommer nog att skriva mer om dem i min blogg. Matlagning och bakning är också något som jag ägnar tid åt. Nya och gamla recept samt en hel del egna experiment i köket blir det periodvis. Jag önskar att jag med gott samvete kunde skriva att jag tränar, men än så länge är det något sporadiskt, men det jobbar jag på. (hur svårt kan det vara egentligen?) Självklart blir det promenader med hunden varje dag, men jag räknar inte riktigt det.

101_0845

Har du orkat läsa ända hit har du gjort det bra samt fått lära känna lite vem jag är. Välkommen till min hemsida/blogg.

/Susanne

2 Thoughts on “Om mig

  1. Gunn Berglund on 22 september, 2014 at 13:02 said:

    Hej! Kul att du har utvecklats så bra med ditt som du är bra på.

Kommentera