April månadens TOPP TRE-INLÄGG (mest lästa) är följande:

1. Ångest när du sätter gränser?

2. Tio vänskapstips

3. Orolig inför påskhelgen?

Har du inte läst dessa inlägg – gör gärna det och om du tycker att de ger dig något – tipsa gärna en vän.

Så var det dags igen – att rensa bland både tankar och papper. Ett återkommande inslag i mitt liv. Den senaste veckan har jag ägnat mig åt att rensat ut, sorterat upp och slänga sådant som är överflödigt, oanvändbar eller helt enkelt inte fyller något syfte längre. Det handlar i första hand om allt jag samlat på mig i ”pappersväg”. Sådant jag sparat – kan vara bra att ha. En hel del från min hälsocoach utbildning åkte i soporna faktiskt, likaså broschyrer och informationsfoldrar jag sparat enbart för att de hade en snygg layout eller en gullig liten detalj jag fastnat för. Men har jag inte haft användning för dem de senaste tre åren lär jag knappast ha det sen heller. Det går inte att spara hur mycket som helst, hur länge som helst – jag kvävs. Jag vill ge plats för nytt och fräscht. I takt med att jag rensar ut och sorterar upp runt omkring mig pågår en liknande process inombords. Hoptrasslade tankar börjar nystas upp och så småningom kan jag återanvända dem till något nytt.

En annan fördel med att rensa ut är förstås att man hittar små guldkorn man inte visste, eller hade glömt bort att man hade. Jag vill dela med mig av ett av dessa guldkorn som en del av er kanske redan läst – men det tåls att läsas igen. Det framgår inte vem som skrivit detta, men det sägs att det är en man i 80-års åldern.

” Om jag fick leva om mitt liv igen, skulle jag göra fler misstag nästa gång. jag skulle vara galnare än jag varit denna gång.

Det finns väldigt få saker som jag tar allvarligt längre. Jag skulle definitivt vara mindre hygienisk.

Jag skulle:

  • ta mer chanser
  • jag skulle resa mer
  • jag skulle bestiga fler berg
  • jag skulle simma i fler floder
  • ha njutit av fler solnedgångar
  • ätit mer glass och mindre bönor

Vi skjuter allihop upp saker till den där dagen i framtiden som aldrig kommer.

Lite nu och då skulle jag uppträda lite som en galning. Jag skulle ha fler verkliga bekymmer och färre inbillade. Du förstår, jag var en sådan där människa som levde profylaktiskt, förnuftisgt och förståndigt timme efter timme och dag efter dag.

Åh, jag har haft mina ögonblick och om jag fick göra om alltihopa igen skulle jag försöka att inte ha något annat – bara ögonblick, det ena efter det andra, istället för att leva så många år i framtiden.

resväskaJag har varit en sådan där människa som inte gick någonstans utan en termometer, en hetvattensflaska, munvatten, en regnrock och en fallskärm. Om jag fick göra om alltihopa igen, skulle jag resa med mycket mindre bagage – mycket mindre. Jag skulle börja gå barfota tidigare på våren och hålla på längre på hösten. Jag skulle åka mera karusell, heja på fler människor och plocka mer blommor och dansa mycket oftare – om jag fick göra om alltihop igen.

Men du förstår – det får jag inte.”

Jag fastnade mest för det här med att resa med mycket mindre bagage – och för mig handlar det om både i reella ting, som känslomässiga.

Önskar er en fin dag/Susanne

 

Kommentera

Post Navigation